Tiskové prohlášení

Spolupráce na mezinárodní úrovni.

Předsedkyně Spolku pro zachování odkazu českého odboje Gabriela Havlůjová byla odsouhlasena jako delegátka za Českou republiku Mezinárodním výborem Ravensbrück (IRK), zároveň byl náš Spolek ředitelkou Památníku Ravensbrück osloven k bližší spolupráci.  Gabriela byla na svém prvním zasedání již v roce 2004 jako studentka gymnasia, i proto byla mezi delegátkami srdečně přivítána byť již pod hlavičkou nové organizace Spolku pro zachování odkazu českého odboje, nikoliv jako předsedkyně OV ČSBS Kladno.

Ve dnech 9.-12.6. 2017 proběhlo zasedání IRK na Kladně, v příštím roce budou přeživší a jejich následovnice jednat v Polsku. Delegátkami za Českou republiku jsou tři ženy – Kateřina Kočková (maminka vězněná v Ravensbrücku, tatínek v Mauthausenu), Šárka Kadlecová (vnučka lidické ženy) a Gabriela Havlůjová (obě členky Spolku pro zachování odkazu českého odboje).

1. Jaromíra Michálková on 15.6.2017 at 8:33

Blahopřeji a přeji úspěšnou činnost.

Ing. Jaromíra Michálková
    tajemnice
    OV ČSBS gen. Mikuláše Končického Ostrava

• petrhronik on 15.6.2017 at 12:58

Děkujeme, moc si toho vážíme!

2. Ladislav Nevrkla, Mgr. on 18.6.2017 at 17:26

Je to krok správným směrem. Oba moji dědové byli vězněni v nacistických káznicích a koncentračních táborech za odbojovou činnost v protektorátě. Na svém blogu se mj. věnuji i zapomenutým odbojářům, např. hajnému Františku Vitoušovi a operaci Spelter a dlouhodobě partyzánovi Antonínu Daňkovi, později aktivnímu členovi odbojové organizace Světlana.

• petrhronik on 18.6.2017 at 18:05

Děkujeme za komentář pane Nevrklo, zcela určitě navštívíme i Váš blog!

3. petrhronik on 21.6.2017 at 11:27

Děkujeme všem, kteří nám napsali do emailové schránky, z níž některé gratulace uveřejňujeme…

Vážený pane Hroníku,
    gratuluji Vaší organisaci k mezinárodnímu uznání vaší práce. Samozřejmě též gratuluji Mgr. Havlůjové. Přeji Vám všem mnoho pohody a hlavně pevné zdraví.
    Mgr. František Kubák
    (předseda OV ČSBS České Budějovice)

Petře, díky za dobrou zprávu – Gábino, gratuluji!
    Milena Městecká

Vážený pane Hroníku, velmi mne potěšilo, že paní Havlůjová a 2 další naše ženy jsou delegátky nového Spolku pro zachování odkazu českého odboje.
    Antonín a Libuše Burdychovi

Milý Petře a Gábino, GRATULUJI!!
    Alena Kottová