Pracovní brigáda spolku

Pomník na Poteplí před a po našem „zásahu“…

Na první dubnovou neděli jsme zorganizovali letošní hned dvě pracovní brigády. V loňském roce jsme se společně sešli na Poteplí u Malých Kyšic, kde se nachází hrobové místo dvou rudoarmějců. Na tomto místě jsme provedli základní údržbu včetně prořezu náletových dřevin.  Také letos se zde setkáme, tentokrát však nebude tato brigáda tak náročná. Po zimě nás čeká vyhrabání spadaného listí, základní údržba hrobového místa, dosypání mulčovací kůry. Poté se společně přemístíme do Vinařic na Tuhaň, kde se nachází pomník obětem 2. světové války z řad místních obyvatel. Pracovní brigáda je primárně určená zejména pro mladší členy spolku, z minulosti však víme, že nebyl problém, aby se brigády zúčastnili i aktivní sedmdesátníci či osmdesátníci.

Pomník na Tuhani ve Vinařicích

Kde se tedy sejdeme?

neděle, 2. dubna v 9:00 hodin u Hotelu Kladno – pojedou minimálně tři vozidla, takže ten kdo není mobilní se může s někým svést;

kdo chce dorazit po vlastní ose, tak v 9:30 hodin se setkáme přímo na Poteplí u pomníku;

Po ukončení brigády na Poteplí se přemístíme do Kladna na Tuhaň, kde provedeme obdobnou základní údržbu pietního místa.

V případě zájmu nahlaste svou účastna emailu info@spolekodboje.cz nebo na tel. 720 237 044