Kalendář akcí

25. června 2017 (neděle) 11:00 hodin - Peruc - Vernisáž výstavy Perucké židovské rodiny in memoriam. Výstava se věnuje historii židovských rodin, které byly z Peruce deportovány dokoncentračních táborů za 2. světové války. Perucká knihovna, U hřiště č.p. 105 http://spolekodboje.cz/kalendar-akci/peruc/

12. června 2017 (pondělí) 08:00 hodin - Gymnázium Kladno - Pietní akt v budově bývalého Reálného gymnázia k uctění památky na lidické ženy a děti.

10. června 2017 (sobota) 10:00 hodin - LIDICKÁ TRYZNA - 75. VÝROČÍ OD VYPÁLENÍ OBCE LIDICE.

21. května 2017 (neděle) 10:00 hodin - TEREZÍNSKÁ TRYZNA - z Kladna bude vypraven autobus pro členy Spolku, rodinné příslušníky a příznivce. Nahlásit se můžete na info@spolekodboje.cz nebo na 720 237 044

13. května 2017 (sobota) 10:00 hodin - Po stopách pochodů smrti s Milenou Městeckou. Trasa Žihle - Kralovice, pochod cca 15 km dlouhý. Sraz v 10:00 hodin na nádraží v Žihli. Zakončení v Kralovicích cca v 15:00 hodin.Předpokládaná trasa v odkazu https://mapy.cz/s/1unft Bližší informace Milena Městecká, email milena.mestecka@gmail.com

9. května 2017 (úterý) 16:30 hodin - Vlašim - Slavnostní odhalení pamětní desky na rodném domě stíhacího letce, příslušníka RAF plukovníka in memoriam Josefa Příhody. Kde? Vlašim, Žižkovo náměstí, č.p. 255.

9. května 2017 (úterý) 14:00 hodin - Kladno - Den osvobození. Místo setkání bude upřesněno. Sledujte náš web. Po oficiálním zahájení a položení věnců se přesuneme autobusem na jednotlivá pietní místa v Kladně a položíme věnce.

9. května 2017 (úterý) 10:00 hodin - Slaný - Den osvobození. Sraz na Masarykově náměstí, následně přesun na místní hřbitov, kde uctíme padlé položením věnců.

29. dubna 2017 (sobota) 14:00 hodin - Zádušní mše za člena Spolku a dlouholetého předsedu slánské organizace Ing. Jiřího Schmieda ve filiálním kostele Všech svatých v Knovízi.

29. dubna 2017 (sobota) 14:00 hodin - Obdrželi jsme pozvánku od Občanského sdružení Lidice k pietnímu shromáždění u Lidické hrušně. V letošním roce si připomeneme již 10 let od doby, kdy Lidická hrušeň byla prohlášena památným stromem.

28. dubna 2017 (pátek) 11:00 hodin - Pietní akt u příležitosti vzpomínky na transport smrti z roku 1945, Levý Hradec - Roztoky, hřbitov.

27. dubna 2017 (čtvrtek) 11:00 hodin - Pietní akt u příležitosti připomenutí leteckého náletu "hloubkařů" 17. dubna 1945 na kladenské nádraží a prostoru místní čtvrti Na Výhybce. Hlavní nádraží Kladno. (bližší info na emailu info@spolekodboje.cz)

2. dubna 2017 (neděle) 09:00 hodin - Pracovní brigáda (zejména pro mladší členy Spolku a další zájemce) Úprava hrobového místa dvou Rudoarmějců na Poteplí u Malých Kyšic. Setkáme se přímo u pomníku na Poteplí v 9:30 hodin. Po ukončení se přemístíme do Kladna na Tuhaň, kde upravíme okolí pomníku věnovaného místním obyvatelům. (bližší info na emailu info@spolekodboje.cz)

25. března 2017 (sobota) 14:00 hodin - Zástupci Spolku se zúčastní slavnostního odhalení pamětní desky Ladislavu Světlíkovi, letci RAF v místech jeho rodného domu u příležitosti 100. výročí od jeho narození. Plzenecká 38, Plzeň