Z Kladna (nejen) napříč republikou

Od říjnového vylučování členů z ČSBS a zrušení několika organizací uběhlo čtvrt roku a od té doby došlo k mnoha jednání se členy ČSBS, kteří dále nechtějí setrvávat v organizaci, která přistupuje k nedemokratickým postupům v jednání se svými členy, ale také z řadou nadšenců do historie. Bylo to velmi náročné období pro náš všechny, kteří jsme se rozhodli pokračovat – byť pod jiným názvem. S přeživšími a pozůstalými napříč republikou proběhla jednání – vzhledem k věku přeživších tudíž pouze osobní, či telefonické. V tuto chvíli je na nás, mladších, abychom pomohli těm, kteří nám vybojovali svobodu a proto Vás vyzýváme – hledáme koordinátory činnosti v jednotlivých okresech naší republiky, kteří by zastřešili činnost v jednotlivém regionu.

Spolek pro zachování odkazu českého odboje v tuto chvíli zakládá další pobočné organizace v okresech a v čele těchto organizací by měl stanout člověk, který je zdravotně a časově schopný zvládat nejenom administrativní činnost spojenou s organizací a její činností, ale rovněž působit jako koordinátor při přípravě akcí, být k dispozici starším členům a stát se styčným člověkem v regionu. Jedná se o čestnou a dobrovolnou funkci, kterou může zastávat každý, kdo přichází k nám s upřímným úmyslem naplňovat účel našeho spolku.

Jste to Vy?

• věk nad 18 let
  • zaslaný motivační dopis a životopis
  • zájem o historii a sociální výpomoc
  • řidičský průkaz výhodou
  • emailová komunikace výhodou
  • rodinná souvislost výhodou, nikoliv podmínkou

Z funkce vyplývá možnost:

→ pomáhat přeživším pamětníkům a pozůstalým

→ naslouchat přeživším pamětníkům a pozůstalým

→ organizovat pietní a vzpomínkové akce

→ publikovat a přednášet

→ možnost realizace

Budeme se těšit na kontakt: info@spolekodboje.cz, tel. 602 668 482.

PŘEKVAPENÍ! Naše organizace bude mít pobočné organizace i v zahraničí – kde? To se dozvíte v dalším čísle našeho Zpravodaje!