Květnové oslavy v Kladně

Kladenský hřbitov

V úterý 9. května 2017 jsme si na Kladně připomněli květnové události u příležitosti 72. výročí od konce druhé světové války. Hlavní pietní akt se uskutečnil u hromadného hrobu Rudoarmějců na kladenském hřbitově. Za Statutární město Kladno položil věnec primátor města pan Mgr. Milan Volf. Za Spolek pro zachování odkazu českého odboje položili věnec zástupci Spolku v čele s předsedkyní Spolku Mgr. G. Havlůjovou. Připomenutí květnových událostí pokračovalo položením věnce u budovy Sokola Kladno u pamětní desky župního starosty Františka Kleinera, který zahynul v Auschwitz Birkenau.

Po hlavních pietních aktech jsme nastoupili do přistaveného autobusu kladenské společnosti Lamer, který nás rozvezl v rámci Kladna po pomnících a pamětních deskách, kde jsme položili věnce a květiny. Velmi milé setkání se uskutečnilo u budovy Gymnázia Kladno, kde jsme se setkali se synem generálporučíka Jaroslava Selnera, kterému byla na budově Gymnázia v loňském roce odhalena pamětní deska. Přítomní členové měli možnost vyslechnout si od pana Jaroslava Selnera vzpomínku na svého otce.

Do Kladna zavítal syn generálporučíka Jaroslava Sellnera

Více fotografií z připomenutí 72. výročí od konce druhé světové války naleznete fotogalerii, případně na našem fb.

Květnové oslavy ukončení druhé světové války se uskutečnili díky laskavé podpoře primátora Magistrátu Statutárního města Kladna. Děkujeme za podporu!

Text a foto: P. Hroník