Svíčky za padlé – 100. výročí bitvy u Zborova

V den 100. výročí bitvy u Zborova se uskutečnilo setkání spolků a organizací u pomníku padlých v 1. světové válce na náměstí Svobody v Kladně. Společným setkáním Československé obce legionářské – jednoty Kladno, Sokolské župy Budečské, Spolku pro zachování odkazu českého odboje, členů místních organizací Svazu důchodců České republiky, jsme si připomněli padlé vojáky.

V bitvě u Zborova zahynuli tito českoslovenští legionáři z Kladna:

Václav Grüm, osobní číslo 14885, střelec, 1. čs. střelecký pluk, kulometný oddíl,, nar. 26. 11. 1890 Mozolín, přísl. Kročehlavy, okres Kladno, místo úmrtí 2. 7. 1917 u Zborova, pohřben v Cecové.

Otakar Strnad, osobní číslo 4435, svobodník, 1. čs. střelecký pluk, 6. rota, narozen 11. 8. 1890 Kladno, povoláním strojník, místo úmrtí 2. 7. 1917 u Zborova, pohřben ve společném hrobě v Cecové.

Robert Kučera, osobní číslo 4477, desátník, 3. čs. střelecký pluk, 3. rota, narozen. 8. 6. 1888 Kladno, tovární dozorce, místo úmrtí 2. 7. 1917 u Zborova, pohřben v Cecové.

Text a foto: spolekodboje